We staan in de krant! Daar zijn we stiekem wel een beetje trots op. Bekijk het hele artikel op: Link naar AD

 

Haard en tv passen in een wandmeubel
De gemiddelde woonkamer heeft vaak plek voor één zithoek met meestal of een televisie of een open haard. Maar wat nu als je in die beperkte ruimte voor zowel scherm als haard wil gaan? Dan heeft Badoux Ontwerp & Realisatie uit Wateringen, het bedrijf van Jasper Badoux, de oplossing.
Till Behne

Wat is die oplossing dan?
,,Ik maak op maat gemaakte wandmeubels met een geïntegreerde
haard. Omdat ik kies voor een elektrische haard, kunnen die twee heel goed dicht op elkaar zitten. Op deze manier kun je in de woonkamer zowel een televisie als een open haard hebben.”

Hoe ben je op dit idee gekomen?
,,Ik deed als timmerman eerst van alles en nog wat. Totdat ik voor een klant een wandmeubel met geïntegreerde kachel maakte. Die klant zette er een foto van op Pinterest en dat is toen behoorlijk ontploft. Ik kreeg gigantisch veel aanvragen en sindsdien maak ik met een enkele uitzondering eigenlijk alleen nog maar dit type meubel. Ik denk dat ik er inmiddels ruim 400 heb gemaakt. Natuurlijk ga ik naast mijn eigen maatwerk ook voor de beste elektrische kachel. Daarin kies ik voor het hogere segment. Een gemiddeld meubel met kachel kost rond de 7000 euro, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil.”

Wat maakt jouw bedrijf typisch Westlands?
,,Badoux Ontwerp & Realisatie bestaat nu zo’n zes jaar, maar ik zit pas een jaar hier in Wateringen. Ik heb een stukje grond gekocht en zelf een werkplaats en showroom gebouwd. Ook dat is dus maatwerk. Wat ik heel normaal vind, maar wat blijkbaar past bij de Westlandse mentaliteit,  is doen wat je zegt. Gewoon afspraken nakomen, niet zeuren en hard werken. Dat is lang niet overal de norm, maar het wordt hier wel erg gewaardeerd.”

Doe je het eigenlijk allemaal alleen?
,,In principe wel, al heb ik altijd wel een stagiair. Ik vind het leuk om iemand iets te leren. Maar eigenlijk ben ik wel op zoek naar een goede timmerman. We doen hier alles zelf in eigen huis en je maakt echt een eyecatcher voor iemands woonkamer. Dat vind ik heel bijzonder.”