Elektrische haarden – Technieken uitgelegd

De elektrische haard is de haard van de toekomst. Geen uitstoot en toch een warm gevoel. Gas lijkt te verdwijnen en houtvuur komt steeds vaker ter discussie. In onze showroom staan de mooiste elektrische haarden van dit moment. Op deze pagina leest u welke merken wij verkopen en welke technieken er gebruikt worden om het elektrische vuur weer te geven. Voor iedere techniek wordt een uitleg gegeven. Kijk op de pagina “showroom” om te zien welke modellen staan opgesteld.

Element4 – Ultra HD effect

Element 4 is van oorsprong leverancier van gashaarden. De elektrische haarden komen in verschillende afmetingen en opstellingen. Modore voor frontzicht, Bidore voor front en zijzicht, Trisore voor 3-zijdig zicht. De houtsets zijn erg realistisch, net als in een gashaard. De haarden hebben een half spiegelende achterwand waar het effect achter wordt weergegeven. Het effect is een geperforeerd doek dat een vlammende beweging maakt. Dit doek wordt aangelicht door LED verlichting. De houtset wordt ook aangelicht door LED verlichting. De Element 4 haarden zijn ook zeer fraai als ze uit staan. Deze haarden leveren 1 of 2 kW warmte.

Charlton & Jenrick – Living flame

Charlton & Jenrick is van oorsprong leverancier van houtkachels. De elektrische haarden, type polaris komen in verschillende afmetingen. Ieder model kan opgesteld worden als fronthaard, hoekhaard en 3-zijdige haard. De houtsets zijn erg realistisch, net als in een houthaard. De haarden hebben een half spiegelende achterwand waar het effect achter wordt weergegeven. Het effect is een geperforeerd doek dat een vlammende beweging maakt, de snelheid van dit effect kunt u zelf bepalen. Dit doek wordt aangelicht door LED verlichting. De houtset ligt op een verlichte plaat. Dit zorgt er voor dat het lijkt of de kooltjes gloeien. De verlichting kan in veel kleuren en helderheden worden ingesteld. Stel het op natuurlijke kleuren in en het is een erg realistisch vuurbeeld. Deze haarden leveren 1 of 2 kW warmte.

Faber – e-MatriX

Faber is bekend van de gaskachels maar doet tegenwoordig veel meer dan dat. Faber gebruikt in haar e-MatriX haarden een techniek op basis van waterdamp. Een ultrasoon verdamper maakt waterdamp. De waterdamp stijgt op en wordt verlicht door oranje LED verlichting. Het oplossen van deze damp in de lucht geeft een vlammend effect. Het is een natuurlijk effect dat veel weg heeft van echte vlammen. De e-matrix heeft standaard geen verwarming maar kan hier wel mee worden uitgerust. Voor deze haarden is geen afvoer nodig maar wel een aansluiting op de waterleiding. De waterdamp komt de luchtvochtigheid in huis ten goede. De haarden zijn uitgerust met een geluidseffect. Dit kunt u naar wens instellen of uitzetten.

Dimplex – Opti-Myst

Dimplex is een grote leverancier van vele soorten huishoudelijke elektronica, waaronder elektrische haarden. Dimplex heeft 3 effecten, Opti-Flame, Opti-Virtual en Opti-Myst. Het opti-myst effect is het meest bekende effect. Dimplex gebruikt in de Opti-myst haarden een techniek op basis van waterdamp. Een ultrasoon verdamper maakt een fijne nevel uit water, de nevel stijgt op en wordt verlicht door oranje halogeen- of LED-verlichting. Het oplossen van de nevel in de lucht geeft een vlammend effect. Het is een natuurlijk effect dat veel weg heeft van echte vlammen en veilig is voor kinderen en huisdieren. De houtsets zijn gemaakt van kunststof. De meeste modellen werken met een waterreservoir.