Duurzaamheid staat bij ons hoog op de agenda. We doen wat we kunnen zo lang het niet ten koste gaat van de kwaliteit. De kwaliteit is een belangrijk duurzaamheidsaspect: Hoe hoger de levensduur, hoe lager de impact per gebruiksjaar.

Duurzaamheid is ook de reden dat wij uitsluitend elektrische haarden leveren. Het verbranden van hout of gas is niet meer van deze tijd. Het lage energieverbruik zorgt dat u met een goed gevoel gezelligheid is huis haalt.

Gebouw

BENG gebouw uit 2022. Goede isolatie, triple glas, WTW en een warmtepomp. Komt u een keer langs?

Energie

Wij werken gasloos. De jaarlijkse elektriciteitsbehoefte van ca 8.000 kwh wordt voorzien door 20 zonnepanelen.

Afval

Plastic, karton, metaal, piepschuim en hout. We zamelen alles apart in voor optimale recycling. We doen mee aan het Wood Loop programma waarmee ons zaagafval wordt gebruikt als nieuwe grondstof.

Eiken

In Kroatië worden bospercelen voor de kap aangewezen door lokale overheden. Voor iedere gekapte boom wordt een nieuwe geplant. Op deze manier dragen wij bij aan een duurzame verwerking van hout.

Plaatmateriaal

Bij inkoop van plaatmateriaal letten wij er op zo veel mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd in te kopen. Alles is in europa geproduceerd om de footprint zo klein mogelijk te houden.

Verf

Wij spuiten uw meubel met de watergedragen lakken van Anker Stuy. Deze lakken zijn sterk genoeg voor een lange levensduur en hebben een kleine impact op het milieu.