Materialen

Materiaalkeuze is zeer bepalend voor de uitstraling van uw meubel, maar ook voor de duurzaamheid en de prijs. Op deze pagina leert u meer over de mogelijkheden. In de showroom in Den Haag kunt u op afspraak stalen bekijken en de mogelijkheden bespreken.

Massief hout

Hout brengt warmte in huis. Er zijn vele houtsoorten verkrijgbaar, eiken is momenteel de meest gebruikte houtsoort voor het interieur. Massief hout is verkrijgbaar in verschillende diktes en kwaliteiten. Een eiken paneel met doorgaande lamellen kan tot een lengte van 350cm uit 1 stuk. Langere panelen kunnen alleen in een vingerlaspaneel uit 1 stuk. Een vingerlaspaneel is opgebouwd uit korte lamellen. De afwerking van het hout bepaalt in grote mate de uitstraling en duurzaamheid. Een olie of was verdiept kleur en maakt de tekeningen beter zichtbaar. Een lak kan een meer onbehandelde uitstraling geven en sluit het hout echt af.

A – Noestvrij:

Op kleur en structuur geselecteerd. Noestpuntjes tot 4 mm kunnen incidenteel voorkomen (pitjes).

B – Licht rustiek:

Gezonde noesten tot ca 25 mm zijn toegestaan. In de structuur van het hout komen nuanceringen voor. Noesten zijn niet gestopt.

C – Rustiek:

Noesten tot 35 mm worden toegestaan. Mooie wilde structuur met hier en daar een scheurtje. Het hout mag spint bevatten. Noesten zijn niet gestopt.

Melamine spaanplaat

Melamine is verkrijgbaar in vele decoren. Het is opgebouwd uit een papieren print met een transparante afwerklaag van melamine kunsthars. Er zijn verschillende structuren verkrijgbaar. Standaard witte, zwarte of grijze panelen gebruik ik vaak als basis voor de kasten. Dit is budgetvriendelijk en praktisch. De mooiere decoren zijn ook geschikt om de meer zichtbare delen van meubels mee te maken. Omdat de kern niet in kleur van het oppervlak is worden de kanten afgewerkt met een kantenfolie of ABS band. ABS zorgt voor stootvaste randen.

Leer

Sterk, warm, isolerend, geluiddempend, duurzaam, brandvertragend, onderhoudsvriendelijk en vooral heel mooi. Een oppervlak bekleed met leer…